Etablerer møteplassen ByggEnergi

NHO Innlandet og Energiråd Innlandet etablerer møteplassen ByggEnergi.

Ideen er å samle byggeiere, utbyggere, leietakere og leverandører som har interesse for energi- og miljøriktige bygg med godt inneklima og sunn driftsøkonomi.

Møteplassen ByggEnergi, som arrangeres for første gang 21.-22.november 2012 på Scandic Hotell Hamar, vil være arenaen der private og offentlige aktører på tvers av hele eiendomssektoren møtes for å dele erfaringer og finne konkrete løsninger for nye byggeprosjekter, skriver initiativtakerne i en pressemelding.

- Energibruk i bygg står for over 40 % av det totale forbruk av energi i landet, og det er vist at det er store økonomiske og miljømessig gevinster i å effektivisere energibruken i både nye og gamle bygg. Dette gir store muligheter for næringslivet i Innlandet, men da må bedriftene satse på å bygge opp kompetanse og ressurser til å møte etterspørselen, sier Gerd Kjølstad Bedriftsrådgiver i NHO Innlandet.

- Innlandet står foran store utfordringer når det gjelder å redusere energibruken i bygg. Vi ønsker å invitere alle parter i eiendomsbransjen for å utveksle erfaringer og spre de gode eksemplene. Å bygge og drifte energieffektive bygg som tilfredsstiller leietakers ønsker og myndighetenes krav og betingelser blir fremtidens store utfordringer – og forretningsmulighet, sier Erik Longva, daglig leder i Energiråd Innlandet.

- Utstillingsplassen Eiendom er en av flere store utbyggere i Innlandet, og vi ser at energi og miljø blir stadig viktigere. Vi har gode erfaringer med å samarbeide med dyktige leverandører og andre fagmiljøer fra Innlandet, og vi syntes det er et veldig bra initiativ fra NHO Innlandet og Energiråd Innlandet å sette fokus på dette. Dette blir en unik mulighet for oss i bransjen og leverandører og møtes for å diskutere dette viktige temaet og knytte kontakter, sier Tron Sanderud, administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom as.

Til ByggEnergi arrangementet i november kommer det representanter fra både NVE, Enova, Direktoratet for Byggkvalitet og Byggenæringens Landsforening. Innleggerne vil presentere hvilke krav og muligheter bransjen står ovenfor fremover.

Arrangørene lover også at ByggEnergi vil by på korte presentasjoner og utstillinger hvor gode eksempler og løsninger fra nybygg og renoveringsprosjekter blir presentert av fagmiljøer og leverandører.