Dovista overtar 70 prosent av Lian

For å styrke Lian for fremtiden, har Lians eiere og Dovista AS blitt enige om at Dovista kjøper 70 prosent av aksjene i Lian.

Dovista er et dansk selskap som omsetter vinduer og dører i det europeiske marked for over DKK 3,5 Mrd . Dovista har som målsetning å bli markedsledende i Europa innenfor utvikling, salg og produksjon av vinduer og dører.

Lian har gjennom snart 100 år hatt god drift, positiv utvikling og gode resultater, og salget er å betrakte som en spennende og langsiktig strategi, bl.a. gjennom å stå sterkere i et større fellesskap.

- Mange bransjer, herunder også byggebransjen, står overfor økt og tøffere konkurranse, og i dette perspektivet vil det være riktig å være del av en større gruppering virksomheter som jobber med tilsvarende industri som Lian, heter det i en melding fra selskapene.

Lian vil fortsatt operere innenfor sitt strategiske segment - prosjektmarkedet i Norge - og vil fortsatt selge og fremstille Lians vinduer og vindusdører.

Logo og profilering vil bli opprettholdt som tidligere, salget vil heller ikke medføre endringer i produksjon, administrasjon eller ledelse.

Nåværende eiere skal fortsatt sitte igjen med eierandeler på til sammen 30 prosent i Lian.

Dovista er i dag ikke representert med leveranse av vinduer og vindusdører direkte til prosjektmarkedet i Norge, og ser på Lian som den aktøren som skal fylle denne rollen.

Overtakelse vil være pr 01.07.2012 under forutsetning om godkjennelse fra konkurransetilsynet.