To vinnere av Nyskapningsprisen

Mange gode innsendte forslag gjorde at man valgte å gi Boligprodusentenes Nyskapningspris til to aktører, nemlig Nordbohus og Systemhus.

Vinnerne ble offentliggjort under ByggeGallaen. Årets pris blir den sjette som deles ut. Til årets konkurranse kom det inn 4 prosjekter, som alle er interessante og har høy standard. Juryen har bestått av Professor Svein Erik Svendsen , NTNU og adm. direktør Per Jæger Boligprodusentenes Forening. 

- De fant grunn til å framheve to utkast. Begge viser en systematisk tilnærming til det å utvikle et tidsmessig produkt som det må stilles mange ulike krav til, og begge vektlegger fleksibilitet i utformingen og en industrialisert produksjon. Dessuten er de planlagt innen et modulopplegg som virker fornuftig og prosjektene har boligplaner som gjennomgående er gode og velfungerende, uttalte juryen. The Wall fra Nordbohus er en frittliggende bo-enhet hvor det har vært et hovedpoeng å sette krav til tilpasninsgdyktighet. 
Huset er tegnet av Lerche Arkitekter. Løsningen er basert på en langsgående dobbelt vegg eller sone. Denne er viktig konstruktivt, inneholder service-opplegget og fungere i planen som en kommunikasjons sone. Boligens ulike funksjoner fordeles seg langs denne sonen. Hustypen har fått en stram og tidsmessig utforming og kan innpasses i de fleste tomtesituasjoner. 
Styrken i utkastet Tendenser fra Systemhus er den bevisste utviklingsprosessen som ligger bak prosjektet. Målsetningen var blant annet å utvikle en bo-enhet for ulike konstellasjoner fra enebolig til fleretasjesbyggeri. Tendenser er tegnet av Odd Thorsen AS Design & Arkitektur. Langt på veg er denne målsetningen nådd, og de prosjektene som er vist har både spennede og funksjonelle løsninger. Alikevel har systemet et visst utviklingspotensiale i forhold til energiforbruk, til materialbruk og dessuten til arkitektonisk utforming, spesielt i mer bymessige situasjoner. Utkastet ble innlevert på IFC format. Kriteriene for konkurransen er ganske enkelt at det skal være nyskapende, og alle de innsendte forslagene holder høy standard. Enkelte har levert på det nye formatet IFC, mens andre har levert på gamlemåten med tegninger, forteller Jæger.