Etterlengtet veiarbeid

Når man kjører rundt om i Norges land på denne tiden av året ser man at det er mye anleggsarbeide. Mange irriterer seg over alt veiarbeidet som foregår. Må man vente på en følgebil eller på at lyset skal skifte fra rødt til grønt, synes det å koke innvendig hos en del bilførere. For vår del gleder vi oss over all aktiviteten.

Mye er på gang, men samtidig er det enorme oppgaver som venter. Vi mener at det kunne blitt bevilget langt mer penger til sikker og god vei. Mange prosjekter er finansiert. Men så er det noen som kommer med en protest, ellers så er det ett eller annet verneverdig som gjør at byggingen må utsettes i årevis. Det betyr enda flere ulykker. Resultatet er at enda flere mennesker mister livet eller at folk blir skadet for livet.

Vi vil støtte alle dem som har evne og vilje til å skjære gjennom. Oppgavene er så mange at det fortsatt vil gå mange tiår før vi har en sikker og god vei til alle deler av landet. Nå gjelder det bare å prioritere rett – og da må man starte med de veiene som har størst trafikk og som binder landet sammen. Mange av disse veiene er i dag meget ulykkesutsatt.

God sommer til alle som har sitt arbeid på veien.