Wickholm inviterte til dialog og samarbeid

Stortingsrepresentant Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet innledet på BNLs opplæringskonferanse. Han inviterte til dialog og samarbeid om den kommende stortingsmeldingen om kunnskapsløftet.

Wickholm, som selv er utdannet energimontør, la i sitt foredrag hovedvekt på den kommende stortingsmeldingen om kunnskapsløftet der en gjennomgang av dagens yrkesfagutdanning står sentralt.

Wickholm fokuserte i foredraget sitt på blant annet rekruttering til våre og andre yrkesfag, og hvordan gjennomføringen kan bli bedre. Han tok også opp økt fleksibilitet i fagutdanningen og at karriereveier for fagarbeidere bør synliggjøres bedre. I den forbindelse var han tydelig på ønsket om at fagarbeidere også bør være generelt studieforberedt til videre studier, et prinsipp BNL støtter fullt ut. I tillegg fokuserte han på bedre rådgiving av elever , slik at de velger det riktige lærefaget.

BNLs analyser, forslag og tiltak blir lyttet til på Stortinget og i regjeringen. Avslutningsvis trakk Wickholm frem BNL-familien som et eksempel på hvordan en kan jobbe proaktivt og konstruktivt for å fremme interesser på vegne av næring og fag.