Løfterik fagkonferanse om infrastrukturutvikling

Årets Novapoint brukerkonferanse – den 24de i rekken – bærer bud om bedre og rimeligere infrastrukturprosjekter fremover.

Tverrfaglig samhandling ved hjelp av Vianova Systems nye modellbaserte prosjekteringsplattform Novapoint 19 DCM vil sørge for bedre prosjektering, bygging og vedlikehold av veger, broer og tunneler mm – i hele livsløpet til infrastrukturen.

Vianova Systems kan vise til nok en vellykket fagkonferanse. Tradisjonen tro betegnes Novapoint-brukermøtene som årets tverrfaglige fagbegivenhet i samferdsels- og kommunalteknisk sektor. Årets utgave var intet unntak og fremheves av kunder og ansatte i Vianova System som et av de aller mest løfterike.

Denne gangen var arrangementet lagt til Sundvolden Hotell ved Tyrifjorden – en halv times kjøring fra Sandvika. Ca. 320 fagpersoner innen samferdsel, landskapsforming og kommunalteknikk satte hverandre i stevne i tre maidager.

Under hovedparolen «Sammen tar vi steget videre» hadde årets Novapoint brukermøte fokus på samordning og samhandling i prosjekteringssammenheng – spesielt i lys av modellkravene i Statens vegvesens nye Håndbok 138. Vianova Systems´ unike 3D-modelleringsplattform Novapoint 19 DCM , som er på trappene til høsten, har støtten for fremtidens BIM-baserte arbeidsmetodikk. Verktøyet er derfor gjenstand for stor interesse om dagen.

Det omfattende konferanseprogrammet hadde for øvrig egne spor for jernbane, tunnel og kommunalteknikk. Konferansen hadde et rekordstort program med alt i alt 55 foredrag og minikurs.

– Spesielt gledelig var det at så mange deltagere ønsket å kurse seg i vår nye 3D modellteknologi, sier Patrick Mc Gloin, primus motor for Vianova Systems arrangement. – Over 100 mennesker deltok på tre minikurs og fikk hands-on innføring i Novapoint 19 DCM, i det vi kan kalle BIM for samferdsel. Vi opplever enorm begeistring for vår nye teknologi, sier han.

Vianova Systems høster stor anerkjennelse og bred oppslutning i BA-bransjen for sin nye prosjekteringsplattform. Novapoint 19 DCM vil ikke bare sørge for bedre og mer kvalitetssikker prosjektering, men også bedre dataflyt og tverrfaglig samhandling i byggeprosessen, pluss også senere i vedlikeholdsfasen.

Holmenkollen Park Hotel den 23-25 april 2013 vil danne rammen for neste års Novapoint brukermøte – som blir det 25. i rekken.