OBOS og Block Watne bygger i Hamar

OBOS Nye Hjem AS og Block Watne AS har inngått samarbeidsavtale om utbygging av områdene Vold og Lund Søndre.

Vold og Lund Søndre er sentralt beliggende i forhold til Hamar sentrum, og områdene på totalt ca 290 dekar er regulert for minimum 714 boliger.

Block Watne har hatt utbyggingsrettigheter til eiendommene Vold og Lund Søndre, og det er nedlagt et betydelig planleggingsarbeid med Ringsaker kommune og Hamar kommune for utviklingen av dette store boligprosjektet. OBOS Nye Hjem AS går nå inn i prosjektet, og samarbeidet organiseres gjennom et utviklingsselskap - Stavsberg Utvikling AS - som eies 50 prosent hver av partene.

Området skal utvikles med lave blokker, rekkehus og eneboliger i parkmessige omgivelser. Arbeidet med infrastruktur starter i 2012. Byggingen av første delfelt med 25 boliger vil bli satt i gang våren 2013. OBOS-medlemmer vil få fortrinnsrett ved førstegangs salg av boligene.

- Både OBOS og Block Watne har lokal tilstedeværelse i Hamar-området. Ved å samle våre ressurser og kompetanse vil vi kunne realisere dette store utbyggingsprosjektet på en god måte, og tilby boliger i mange år fremover, sier regiondirektør Kjell Magne Brobakken, OBOS og avdelingsdirektør Stene Bergsløkken, Block Watne.