Selvaag Bolig klar for Oslo Børs

Selvaag Bolig klarte å hente inn 550 millioner kroner og selskapet er klart for notering ved Oslo Børs. Første noteringsdag er 14. juni.

– At vi klarer å hente kapital i dagens finansmarked, viser at investorer har stor tro på selskapet og det norske boligmarkedet i årene fremover, kommenterer Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann i en pressemelding.
Dette er den første børsnoteringen i Norge i år, og er en av de eneste i Europa der man har hentet inn kapital før notering.

Schumann opplyser til Dagens Næringsliv at tidspunktet kanskje var det verst tenkelige å gjøre børsnotering på. Selv har han trålet Norge og store deler av Europa samt New York på jakt eter investorer til boligselskapet.

– Det har vært tungt. Store deler av Europa bortsatt fra Stockholm er handlingslammet på grunn av eurokrisen. De fleste aktørene sitter i posisjoner som gjør at de sliter med å komme seg ut slik at de er likvide til å delta i emisjoner, opplyser Schumann til DN.

Selvaag Bolig hadde først satt en emisjonskurs på 25-32 kroner. Etter to tre uker med investorpresentasjoner måtte selskapet dumpe prisen kraftig. Emisjonskursen ble satt til 20 kroner per aksje, og nødvendig aksjonærstruktur ble oppnådd etter en fristforlengelse fra torsdag til fredag i forrige uke. Emisjonskursen priser selskapet til 1,4 milliarder, og etter emisjonen vil selskapet ventelig få en prising på nærmere to milliarder når det går på børs torsdag.

– Min påstand er at selskapet er billig. Det vil være en hyggelig reise for de som er med nå, men alt kan jo skje, fremholder Schumann overfor DN.

Selvaag Bolig har gjennom emisjonen fått inn på eiersiden flere norske og svenske institusjonelle investorer samt langsiktige fond. Den største aksjonæren Selvaag Gruppen bidro med 175 millioner i emisjonen som vil føre til at Selvaag-familien reduserer sin eierpost fra 60 til 54 prosent etter emisjonen. De øvrige opprinnelige aksjonærene som rederfamilien Wilh. Wilhelmsen, oljeservicegründer Ståle Kyllingstad og tobakksarving Johan H. Andresen, som i fjor kjøpte opp Mestergruppen, har også bidratt i emisjonen.

– Det er et stort behov for nye boliger i Norge, og vi opplever enorm etterspørsel. Børsnoteringen gir dagens aksjonærer likviditet og flere investorer mulighet til å være med på veksten vi nå opplever. Noteringen vil også gi oss tilgang til kapital for å satse enda tyngre i de største vekstområdene i Norge i og rundt Stor-Oslo, Bergen og Stavanger. Selvaag Bolig sitter på en unik eiendomsportefølje, en solid organisasjon, et sterkt merkenavn og 60 års erfaring med boligbygging, avslutter Baard Schumann.

Selvaag Bolig er et rent boligutviklingsselskap som til enhver tid benytter den entreprenøren som er mest konkurransedyktig. Selskapet styrer hele verdikjeden, fra kjøp av tomt til salg av nøkkelferdige boliger. Boligene selges under merkenavnene Selvaag Start, Selvaag Hjem og Selvaag Pluss.