Kulturministeren taus om OL-finansiering

Kulturminister Anniken Huitfeldt er taus om den finansieringsmodellen idretten håper å få gjennomslag for hvis Norge skal søke OL i 2022.

– Jeg har ikke tatt stilling til finansieringsmodellen. Det kommer heller ikke jeg eller departementet til å gjøre før søknaden er levert og den økonomiske kvalitetskontrollen er foretatt, sier Anniken Huitfeldt til NTB.

– Vi kommer ikke til å gi noen signaler om finansieringsmodellen verken til de berørte kommunene eller til idretten, legger hun til.

Idretten går inn for at kommunene skal betale 20 prosent av utgiftene, mens idrettens andel ikke skal være mer enn vel 11 prosent. Det vil si at idretten går inn for at dens egen utgiftsandel skal halveres i forhold til hva som var tilfelle da Lillehammer arrangerte OL i 1994, og også i forhold til det som lå til grunn da Tromsø ble fremmet som søker til lekene i 2018.

Både på Lillehammer og i Tromsø var det et krav fra departementet at idretten skulle dekke inn 22,6 prosent via tippemidlene.

– Nå må vi avvente hva som skjer på det ekstraordinære idrettstinget lørdag. Dersom vi får et positivt vedtak, må vi sette oss ned med staten og kommunene og starte drøftelsene, men OL-saken dreier seg om mye mer enn finansieringsmodellen, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB