Bærum blir partner i FutureBuilt

Bærum følger i fotsporene til Drammen og Oslo, og blir partner i FutureBuilt.

Partneravtalen trådte i kraft 1. juni.

- Selv uten særlig vekst ville hovedstadsområdet stå overfor store klimautfordinger. Derfor trenger vi å se over kommunegrensene: vi trenger FutureBuilt for å lære av hverandre, sette nye mål sammen og finne virkemidlene som trengs, understreket ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Målet for FutureBuilt er å realisere 25-35 forbildeprosjekter – både områder og bygninger – med lavest mulig klimagassutslipp, og som samtidig bidrar til et godt bymiljø.

- For Bærum del vil det være naturlig å gå inn i programmet med prosjekter knyttet til våre satsingsområder på Fornebu og i Sandvika. - Jeg håper at Fornebu fortsatt skal være både et utstillingsvindu og laboratorium for nye, miljøvennlige løsninger, sier ordføreren.

-Når ny E16 tunnel under Sandvika åpner i 2017, skal vi utvikle en ny miljøvennlig bydel der E16 i dag går. Her skal vi legge til rette for kanskje 1500 nye boliger og 3000 nye arbeidsplasser. Planleggingen er i startfasen. Vi ønsker å få ta del i de erfaringene som FutureBuilt har med å tidlig få legge rammer for byutvikling, sier Hammer Krog.

FutureBuilt er et ti-årig program med en visjon om å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet. FutureBuilt er en del av Framtidens byer. Samarbeidspartnerne bak FutureBuilt er Oslo kommune, Drammen kommune, Husbanken, Enova, Grønn Byggallianse, Miljøverndepartementet, Statens bygningstekniske etat, Transnova og Norske arkitekters landsforbund.