AF avvist på storprosjekt

Statens vegvesen har avvist AF Gruppens tilbud på byggingen av rv. 2 Slomarka – Fulu.

- Statens vegvesen avviste vårt tilbud og vi sendte klage, men Vegvesenet har opprettholdt vedtaket om avvisning. Slik saken står nå regner jeg med at Vegvesenet skriver kontrakt med Veidekke, sier Ivar Galaaen, avdelingsdirektør i AF Gruppen.

Galaaen ønsker ikke å gå i detalj om hvorfor de ble avvist, men han sier at saken enkelt forklart handler om at Statens vegvesen mener AF Gruppen har tatt et vesentlig forbehold i tilbudet, mens AF Gruppen er av den oppfatning at de ikke har tatt forbehold i tilbudet.

- Vi har foreløpig ikke tatt stilling til om vi tar denne saken videre. Vi fikk svarbrevet fra Statens vegvesen i går og kommer nå til å ta stilling til hva vi skal gjøre, sier Galaaen.

- Det er opp til AF om de nå ønsker å ta dette videre, men fra vår side er denne saken foreløpig avsluttet. Vi kommer nå til å innstille Veidekke på jobben, sier Geir Jensen, prosjektleder i Statens vegvesen.

Statens vegvesen fikk kun inn to tilbud på byggingen av rv. 2 Slomarka – Fulu. AF gruppens tilbud var på knappe en halv milliard kroner, mens Veidekke skal ha cirka 68 millioner mer for å gjøre jobben.