Status quo i industrien

Norsk industriproduksjon går sin gang, uten de store sprangene. Økningen var på 1 prosentpoeng fra mars til april, men i februar og mars var nedgangen tilsvarende.

Samlet er produksjonen på det nivået den har vært siden juni 2012. Produksjonsindeksen lå i april på 114,8 for industri- og bergverksbedriftene, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Produksjonen i norsk industri økte med 1,9 prosent fra april 2011 til april 2012, viser virkedagskorrigerte tall. Men mellom bransjene er det store forskjeller. Det var klar vekst i næringer som maskinindustri samt bygging av skip og oljeplattformer. Næringsmiddelindustrien hadde også en oppgang på 3,8 prosent i denne perioden. Trelast- og trevareindustri, kjemiske råvarer samt metallindustri hadde derimot en klar nedgang i produksjonen.

I treforedlingsindustrien ser nedgangen ut til å ha bremset opp i mars/april på et nivå som ligger 40 prosent lavere enn produksjonen i 2005.

Leverandørindustrien, som leverer til oljeindustrien, har økt produksjonen hittil i år med over 10 prosent og ligger 60 prosent høyere enn i 2005.