En million dugnadskroner

I 2005 kommer Byggeindustrien og maxit til å ha delt ut en million kroner til forskjellige lag og foreninger gjennom byggenæringens dugnadspris.

I 2001 startet Optiroc/maxit og Bygg.no-Byggeindustrien i samarbeid opp byggenæringens dugnadspris. Ti ganger hvert år har vi delt ut gavepakker med blant annet sportsutstyr til en verdi av 20.000 kroner. Når årets siste dugnadspris blir delt ut neste desember kommer Bygg.no-Byggeindustrien og maxit til å ha delt ut 1 million kroner til lag og foreninger.

Mange vinnere

Felles for alle som har mottatt prisen er at de har lagt ned mange timer i frivillig arbeid i foreningslivet. Alle disse har også en tilknytning til byggenæringen, for det er et av kravene for å komme med i vurderingen. Bortsett fra disse to fellesnevnerne er det stor forskjell på de som har vunnet prisen. De fleste har stått på for det lokale idrettslaget, men vi har også delt ut penger til andre. Blant annet har en ildsjel i Malvik Røde Kors, en i Vålerenga musikkorps samt en fra den kristelige menighet i Bergen vunnet dugnadsprisen. Felles for alle er at de har blitt omtalt med tekst og bilde i Bygg.no-Byggeindustrien.

Tips oss Frem til i år har man måtte skrive en liten begrunnelse for hvorfor man fortjener prisen, men fra og med årets første utdeling forandrer vi på dette. Heretter vil vi ha tips på personer man kjenner innenfor byggenæringen som står på for sitt lag eller forening, og det går helt fint å tipse om seg selv. Interessen for dugnadsprisen er fortsatt stor, så alle som søker kan ikke regne med å bli plukket ut. Derfor er det fullt mulig å søke flere ganger for de som ikke blir plukket ut første gang. Vinnerne blir plukket ut av administrerende direktør Jan Halstensen i maxit og ansvarlig redaktør Per Helge Pedersen i Bygg.no-Byggeindustrien, og begge gleder seg til å dele ut ytterligere 200.000 kroner i år. Gode oppvekstvilkår Utgangspunktet for prisen er at foreninger og organisasjoner betyr mye i Norge, forteller maxit-direktør Jan Halstensen. Vi synes det er hyggelig å støtte opp under det arbeidet som gjøres, og som skaper gode nærmiljø, gode oppvekstmiljø og et godt samfunn. Uavhengig om det er speiderorganisasjoner, kristelige organisasjoner eller idrettslag. Byggenæringen er en viktig del av det norske samfunn, og derfor er det hyggelig å være med på å skape gode oppvekstvilkår, sier Halstensen. Jeg vet at mange i byggenæringen driver utstrakt dugnadsarbeid i forskjellige foreninger i det ganske land, og at det er mange av disse lagene og foreningene som sliter med dårlig økonomi. Derfor er det fint at vi i løpet av noen år nesten har fordelt en million kroner til lag og foreninger. Vi er særlig glad for å kunne fortsette med dette i 2005 også, sier redaktør Per Helge Pedersen i Bygg.no-Byggeindustrien.