AF skrinlegger Mesta-kjøp

AF Gruppen har ikke kommet til enighet med Mesta angående kjøp av Mesta Entreprenør.

24. april inngikk Mesta Konsern as og AF Gruppen asa en intensjonsavtale om at AF Gruppen skulle kjøpe 100 prosent av aksjene i Mesta Entreprenør as. Planen var at AF Gruppen skulle overta aksjene 2. juli og at Mesta Konsern og AF Gruppen i mellomtiden skulle fremforhandle en endelig avtale om overdragelse.

Partene har ikke kommet til enighet om de underliggende verdier i Mesta Entreprenør. AF Gruppen overtar ikke aksjene i Mesta Entreprenør AS og forhandlingene er avsluttet.

- Vår gjennomgang av Mesta Entreprenør AS har vist at AF Gruppen og Mesta har svært ulikt syn på verdiene i selskapet. Dette tar vi til etterretning og avslutter derfor forhandlingene, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

- Mesta Konsern og AF Gruppen har i fellesskap kommet til den konklusjon at de ikke er enige om vilkårene for at AF Gruppen skal overta Mesta Entreprenør. Det innebærer at det ikke blir noe av AF Gruppens overtagelse av Mesta Entreprenør. Både Mesta Konsern og AF Gruppen beklager at de ikke kom til enighet, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.

Som en følge av den svake lønnsomheten i Mesta Entreprenør vedtok et enstemmig styre i Mesta Konsern i mars, at Mesta Entreprenør skal avvikles når de pågående prosjektene er ferdigstilt i 2014. Når det nå ikke blir noen overdragelse til AF Gruppen, vil Mesta Entreprenør sørge for en vellykket ferdigstillelse av de pågående prosjektene.

- Avviklingen av Mesta Entreprenør innebærer en nedbemanning i selskapet. Mesta vil jobbe for å finne løsninger for de ansatte i Mesta Entreprenør, både innenfor konsernet og hos eksterne aktører. Det kan også bli aktuelt å selge deler av virksomheten i Mesta Entreprenør, sier Rafdal.