Søker 30 leankonsulenter til byggenæringen

Byggeindustrien skrev ifjor sommer om selskapet Lean Communications AS som raskt fikk fotfeste i BA-næringen. Selskapet opplever en betydelig vekst og etterspørsel og ønsker nå å rekruttere ytterligere 30 leankonsulenter.

Daglig leder Bjørn Ungersness i Lean Communications tjenestegjorde for få år siden som «supertrainee» for daværende adm. direktør Kyrre Olaf Johansen i Mesta. Sammen med Mestas K-HMS-sjef Jørn-Egil Tøien etablerte han høsten 2009 Lean Communications AS.

Forretninglogikken var enkel: Det sløses for mye på byggeplass og læringen på tvers av prosjekter og avdelinger er for lav. Dette skulle Lean Communications gjøre noe med.

På under tre år har Lean Communications opplevd en betydelig vekst. I år omsetter selskapet for ca 30 millioner kroner. Selskapet har problemer med å håndtere etterspørselen og rekrutterer månedlig nye konsulenter. Styret har nå besluttet å gå for en storskala opptrapping av selskapets kapasitet. Selskapet jakter nå inntil 30 leankonsulenter og nye lokaler.

- Jeg opplever at vår vekst skyldes et kompromissløst forhold til kvalitet og at vi har meget tung implementeringskomptanse. Mer enn tre fjerdedeler av våre ansatte har bakgrunn som linjeleder i bygg- og anlegg eller industribedrifter, i tillegg til leankompetanse. Denne erfaringskombinasjonen viser seg å være svært etterspurt i markedet, sier Ungersness. Han legger til at selskapet er opptatt av å skrive om lean-terminologien til sunn fornuft og fokusere mer på gjennomføring av resultatforbedringsprosjektene.

Selskapet opplevde et betydelig oppsving i markedet da det i fjor høst kapret tre av de mest anerkjente Lean-ekspertene i SAAB (Trollhättan).

- Våre svenske kollegaer representerer ekstrem spisskompetanse og disse rekrutteringene har skapt sterk gravitasjon rundt selskapet vårt, sier Ungersness.

Lean Communications har hele tiden hatt som mål å bli ledende norsk lean-miljø. Neste år etablerer selskapet seg i Sverige også.

- Vi begynner å få et betydelig nettverk også i Sverige og ser at mange bedrifter i BA-næringen er representert i begge land. Slik følger etableringen i Sverige en naturlig utvikling av våre kunders representasjon, sier han.

Det norske leanmiljøet er lite og Lean Communications er allerede forsøkt kjøpt opp.

- Vi har hele tiden hatt tro på at vi kan skape varige verdier for våre oppdragsgivere og synes det er gøy å se hvordan denne reisen utvikler seg. Derfor har vi høflig sagt nei takk til beilerne, sier Ungersness.

Selskapet er lokalisert i Vika i Oslo og sonderer nye kontorlokaler i Oslo.

- Vi har allerede for liten plass her vi er i dag. Vi trenger mer lokaler, enten i dette bygget eller i andre bygg, sier Ungersness.