Marius Asklund Årets Lærling i Veidekke

19 år gamle Marius Asklund fra Soknedal er kåret til Årets Lærling i Veidekke.

Asklund arbeider i distrikt fjell i Veidekke Entreprenør.

Kåringen fant sted under årets lærlingsamling i Veidekke på Oslo Kongressenter.

- Marius er en fagmann som Veidekke vil nyte godt av i fremtiden, og vi gleder oss til fortsatt å jobbe med ham, sier hans instruktør, tunnelbas Gunnar Hågensen.

Marius Asklund kom inn som lærling i Veidekke i august 2010 fra Gauldal videregående skole i Soknedal. Da begynte han å jobbe på Lørentunnelen i Oslo, og nå er han på prosjektet Riksvei 13 mellom Vatne og Skreppeneset i Rogaland. Han skal nå, etter to års lærlingtid, opp til fagprøven.

- Han har alltid vært lærevillig og flink, og har en stå-på-vilje av de sjeldne. Han både ser og gjør arbeidsoppgaver i den daglige driften uten av han må fortelles hva som skal gjøres, beskriver Hågensen.

– Var ikke forventet
Marius var nominert til prisen sammen med flere andre, og utmerket seg spesielt med lærevilje og høy innsats. Han vant kåringen og fikk prisen på lærlingsamlingen 6. juni. Han har tidligere også vært utplassert hos Franzefoss pukk og gjenvinning to dager i uka mens han gikk på skolen, og på kveldstid og i helger var han altmuligmann på Hugaas Rugeri.

- Det var ikke forventet i det hele tatt. Jeg visste at jeg var nominert, men trodde ikke jeg kom til å vinne. Det var først da lærlingansvarlig Per Johan Heierstad sa at årets lærling jobbet i tunnel at jeg begynte å lure på om det kunne være meg, sier Marius.

Sjekk på 10.000 kroner
Han får, i tillegg til heder og ære, en sjekk på 10.000 kroner og en statuett; ”Plystrende gutt”, noe som er årelang tradisjon i Veidekke.

– Jeg er ikke sikker på hva pengene skal brukes til, men jeg har en stor interesse for motorsykler, så det går nok noen kroner dit, avslutter 19-åringen.

Alexander Nybrot i region nordvest, distrikt Bergen og Håkon Næss i region nordvest, distrikt Trondheim får begge hederlig omtale og en sjekk på 5.000 kroner.