Havaristen får endelig bygge

Betonmast Bygg Romerike starter på det nye bygget til Havaristen i løpet av de nærmeste dagene. Syv års lang venting er endelig over for suksessbedriften Havaristen i Enebakk.

- Vi har ventet i syv lange år på å få bygge på tomten tvers over veien. Nå gleder vi oss stort til endelig å flytte inn, sier Fredrik Michelsen, styreformann i Miko Invest som driver Havaristen.

Da selskapet i sin tid kjøpte tomten av kommunen var det en forutsetning at de skulle flytte inn i det nye bygget i løpet av tre år. Men et kraftig forsinket veikryss har stoppet den planen. Men for to måneder siden var veikrysset endelig på plass.

- Nå kommer det til å gå fort. Gravemaskinene står klare og vi venter bare på en endelig igangsettingstillatelse, i løpet av noen få dager er vi i gang. Bygget skal stå klart i løpet av november, forteller Stein Erik Pedersen, daglig leder Betonmast Bygg Romerike.

Det nye bygget blir på cirka 3000 kvadratmeter og skal romme både butikk, produksjon og lager for Havaristen. Deler av fasaden vil bli i aluminium og glass. Bygget er designet for formålet og får en fin eksponering mot riksveien. Michelsen har ikke avgjort om de skal flytte inn på slutten av året eller vente til rett over nyttår.

- Nå får vi enda mer plass til å selge havarerte varepartier til en god pris. Selv om de gamle lokalene er over halvparten så store som de nye, så vil plassen bli mye bedre utnyttet i det nye så i praksis så dobler vi arealet. Det gir oss mulighet til å bli enda mer miljøvennlige og ta inn varer som ellers hadde blitt kastet, sier Michelsen som har fått mye skryt av miljøbevegelsen for sin virksomhet.

I Betonmast Bygg Romerike gleder de seg til å starte byggingen av den ”nye” havaristen.

- Dette er en type prosjekter vi har god erfaring med og som vi synes er morsomme å bygge. Som selskap merker vi helt klart oppsvingen i markedet og har mye å henge fingrene i utover høsten. Nå er virkelig fart i bransjen og vi får stadig henvendelser om nye prosjekter sier Stein Erik Pedersen.