Implenia kjøper Midtnorsk Betongsprøyting

Implenia Norge kjøper betongsprøytespesielaisten Midtnorsk Betongsprøyting AS fra Orkanger i Sør-Trøndelag.

Midtnorsk Betongsprøyting hadde en omsetning på 46 millioner kroner og resultat før skatt på nesten 11 millioner kroner i 2011. Det har åtte medarbeidere og vil fortsatt operere under sitt eget navn.

Midtnorsk Betongsprøyting, som leverer tjenester over hele Norge, er et entreprenørselskap med særlig kompetanse på betongsprøyting, samt annet sikringsarbeid. Selskapet jobber med prosjekter innenfor fjellsikring, betongsprøyting av PE-skum og fjelloverflater, betongrehabilitering, tetting og forsterking av gjødselkjellere og siloer, og tetting med kjemisk injeksjon.

– Vi har samarbeidet med Implenia på flere prosjekt de siste årene og vet at det er en profesjonell entreprenør med ambisjoner om å vokse i Norge. Gjennom oppkjøpet vil vi få muligheten til å regne på større prosjekter og bedre tilgang til jobber, sier Arne Nyberg, daglig leder i Midtnorsk Betongsprøyting AS.

– For Implenia Norge representerer oppkjøpet en ideell utvidelse av tjenesteporteføljen og vil være et steg i Implenia Norges videre satsing om å bli Norges ledende selskap for bygging og rehabilitering av kompleks infrastruktur, heter det i en melding fra selskapet.

– Vi er veldig fornøyd med å inngå et tettere samarbeid med Midtnorsk Sprøytebetong. Selskapet har meget erfarne medarbeidere med høy fagkompetanse. Dette vil komplettere og styrke Implenias kjernevirksomhet i Norge. I tillegg vil Midtnorsk Sprøytebetong nå kunne tilby mere komplette løsninger til sine kunder, sier Petter Vistnes, administrerende direktør i Implenia Norge.

Overtakelse vil skje straks det foreligger godkjenning fra Konkurransetilsynet.