Fortsatt usikkert for Hidratunnelen

Hidratunnel-saken ble i dag sendt videre fra fylkesutvalget til fylkestinget i Vest-Agder.

Det er Avisen Agder som melder dette. En prislapp på 503 millioner kroner i veiprosjektet som opprinnelig skulle gjennomføres innefor en ramme på 423 millioner kroner, har ført til høy politisk temperatur på Sørlandet.

Tirsdag ble det bestemt at saken skal videresendes til fylkestinget. Det betyr at fremtiden rundt Hidratunnelen fortsatt er uviss.

– Det er naturlig at denne saken går videre til fylkestinget. Dette handler også om næringsutvikling og bosetting. Kan vi jobbe videre med det som ligger på bordet, kan vi også fortsette dialog om utvidelse av bompengetiden til 30 år i samarbeid med departementet. Analysen i papirene er svak, det blir økte utgifter til bedre ferjedekning om det skulle bli resultatet. Jeg mener vi må se mulighetene. Vi har jobbet med dette i 40 år, vi kan ikke holde folk på Hidra for narr lenger. Jeg er villig til å gå nye runder, sa Anne Margrethe Larsen (V) ifølge Avisen Agder.

– Vi i Høyre har et forslag om et tillegg. Veiprosjektet skulle gjennomøres innen 423 millioner. Totalrammen på 503 millioner gjør at det blir vesentlige overskridelser. Vi har merket oss innspill fra Flekkefjord, vi åpner for å fremme ny reguleringsplan, med formål å redusere prosjektets kostnad. En eventuell ny løsning og planlegging, krever bevilgninger. Det må inngås en avtale mellom fylke og kommune, sa Høyres gruppeleder Sally Vennesland.

Deretter ble det enstemmig vedtatt å videresende saken til fylkestinget