Lytt til Hågensen

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen reagerer sterkt på streiken som Unio fortsatt fører mot staten. Dette hadde aldri skjedd i min tid, sier Hågensen til NA24 i et eksklusivt intervju. Han går til frontalangrep på streikegeneralene i Unio.

Vi vet at mange både nåværende og tidligere fagforeningsfolk er meget kritisk til den vending denne streiken har tatt. Lytt til de erfarne fagforeningsbossene, sier vi.

- Jeg tror at folk flest har fornuftige standpunkter og aksepterer en verden rundt seg, men Folkestad og Johannessen har vist dårlige evner til det, det må jeg si. - De er mer opptatt av forholdet til media enn forholdet til motpart og meglingsinstitusjon, sier Hågensen til NA24.

Vi vet at det nå er en betydelig indre uenighet blant de ulike arbeidstaker-organisasjonene. Unio-markeringen gjør også sitt til at vi kan få en smitteeffekt. Nå er det også mange mindre fagforeningsledere som kommer på banen. Fanene reises og mange er innstilt på streik og kamp. Det gjelder også mange mindre fagforbund som organiserer nøkkelpersonell.

Mange av disse fagforeningslederne utnytter det mediefokus man får. Men bruk vettet også, sier vi.

Dersom ikke regjeringen straks stanser denne galskapen kan det fort bli kaos i det norske samfunnet.

Ellers er det viktig at også arbeidsgiversiden opptrer fornuftig og klokt.

Tiden er inne til tvungen lønnsnemnd. Denne streiken må stanses nå.