Mestergruppen tar fotfeste på Møre

Mestergruppen ved Byggeriet Norge AS overtar samtlige aksjer i Alf Valde AS i Ålesund.

Med dette har de etablert et nytt logistikkpunkt for selskapets distribusjon av byggevarer til byggmestrene som er tilknyttet huskjedenes medlemmer.

Mestergruppen har i sin strategi lagt planer for fysisk tilstedeværelse i flere deler av landet for på den måten å kunne tilby sine kunder økt service og tilgjengelighet.

Som en del av denne strategien har selskapet nå ervervet 100 prosent av aksjene i Alf Valde AS, med planer om å videreutvikle selskapet og forsterke konsernets fotfeste på Møre. Virksomheten leier eiendommen av Veri Eiendom AS, et selskap eid av familien Einar Valde.

Alf Valde AS som ble etablert i 1932, har gjennom de siste tiår drevet byggevarehandel med proffkunden som hovedsatsningsområde.

– Bedriftens renommé og de ansattes kompetanse har vært avgjørende faktorer ved oppkjøpet, forteller adm. dir. i Mestergruppen Morten Bjerke.

Dessuten har selskapet en interessant størrelse og soliditet. Våre mange kunder blant huskjedene på Møre skal nå få økt service og tilgjengelighet lokalt, og med det, mulighet for økt effektivitet i sin byggeprosess. Byggeriet vil med dette oppkjøpet fremstå mer som en totalleverandør til sine kunder, også i dette området, sier Bjerke, som er stolt over å kunne videreføre de gode tradisjoner og kompetanse som Alf Valde AS har stått for i sin region gjennom mange år.

Daglig leder i selskapet, Jan-Arne Finnøy ser frem til samarbeidet med Byggeriet.

– Det blir spennende å bidra i samarbeidet med en av landets ledende byggevareaktører og jeg ser frem til å presentere oss for de mange medlemmene av Mestergruppens huskjeder, sier Jan- Arne Finnøy.

Alf Valde AS omsetter årlig for ca kr 70 mill og har sin spesialkompetanse på effektiv varehåndtering og transport av trelast og tyngre byggevarer. Firmaet disponerer egne lastebiler.

De ønsker i årene fremover å være den aktøren i regionen som har størst fokus på proffmarkedet og på kjerneområdene trelast og tyngre byggevarer.

Mestergruppen AS er et av landets ledende byggekonsern med en omsetning på 2,8 milliarder.