NCC asfalterer Trondheim lufthavn Værnes

NCC Roads har startet opp arbeidet med å asfaltere Trondheim lufthavn Værnes. Totalt skal det produseres og legges 20 000 tonn asfalt på oppdrag for Avinor.

I tillegg til produksjon og legging av asfalt omfatter også kontrakten fresing av 111 000 kvadratmeter asfalt. I den mest hektiske perioden vil rundt 50 personer fra NCC og samarbeidspartnere være involvert i arbeidet på flyplassen.

Asfalteringen av selve flystripen vil bli utført om natten fra kl. 24:00 - 05:30 og starter opp i uke 24 og vil pågå frem til 30 juni. Det gjenstående arbeidet vil starte opp 15. august. Flyplassen skal åpne hver morgen klokken 06:00. I tillegg til nattarbeidet legges det opp til å kunne asfaltere så mye som mulig på dagtid.

– Dette er en krevende og omfattende jobb. Vi vil etappevis frese bort asfalt og reasfaltere umiddelbart. Dermed skal flyplassen kunne holde åpent hver dag, sier direktør for Asfalt Nord-Vest, Ove Røsland.

I forbindelsen med dette oppdraget vil NCC Roads sette opp en mobil asfaltfabrikk i nærheten av flyplassen. I tillegg vil det bli hentet asfalt fra den fabrikken NCC har på Ranheim.

– Jobben skal gjøres på en relativt kort tid og krever dermed en solid produksjonskapasitet. Med vår fabrikk på Ranheim og den mobile fabrikken sikrer vi oss god kontroll på produksjonen og logistikken ut til flyplassen. Vi takker Avinor for tillitten de har vist oss ved å gi oss dette oppdraget, sier Ove Røsland.