Arrangerer kongress om betongbestandighet

Norsk Betongforening arrangerer 17. – 21. juni en internasjonal kongress om betongbestandighet i Trondheim.

Det er fremdeles plasser på konferansen.

Kongressen som bærer navnet ICDC2012 (International Congress on Durability of Concrete)vil ha mer enn 150 bidrag som vil bli presentert i tre parallelle sesjoner mandag – onsdag. Torsdag er det to parallellsesjoner. Det er også mulighet for deltagelse i ekskursjon til Nordre avlastningsvei og det store betongprosjektet ved Møllenberg tunnelen – Strindheim tunnelen like ved det nye kongresshotellet Clarion hvor konferansen avholdes. Mer enn 100 deltagere har allerede registrert seg til ekskursjonen.

Mandag starter programmet med åpning ved Dr Mohan Malhotra, åpningsforedrag ved Professor Emeritus Odd E. Gjørv og en plenary presentasjon ved Professor Doug Hooton. I den første parallellsesjonen blir det så en rekke presentasjoner om bestandighet av offshore betongkonstruksjoner og bærekraftighet av sement og betong. Den andre parallelle sesjonen vil ta for seg behandling av eksisterende betongkonstruksjoner og testing av bestandighet, mens den tredje parallelle sesjonen vil omhandle nedbrytningsmekanismer for betong.

Tirsdagens program starter med keynote-foredrag om sulfatnedbrytning av sementbaserte materialer av professor Karen Scrivener etterfulgt av plenary-presentasjoner inkludert en av Professor Lars-Olof Nilsson om ione-transport og fuktmålinger. Deretter er det presentasjoner i parallellsesjoner om tilsetningsmaterialer for forbedret bestandighet av betong, bestandighet av bærekraftig sement og betong, og nedbrytningsmekanismer.

Onsdagens program starter med keynot-foredrag av professor Jacques Marchand om levetid og ytelsesbaserte spesifikasjoner for armerte betongkonstruksjoner, og parallellsesjonene tar for seg modellering, tilsetningsmaterialer for forbedret bestandighet, prinsipper for fremstilling av bestandige betongkonstruksjoner mm.

Torsdag åpner med en keynote-presentasjon av professor Mette Geiker om bestemmelse av levetid ved kloridinitiert armeringskorrosjon etterfulgt av plenary-presentasjoner om armeringskorrosjon av professor Rob Polder (Nederland) og professor Carmen Andrade (Spania). De etterfølgende parallellsesjonene vil omhandle bestandighet i standarder og modellering.

Den internasjonale betongkongressen går av stabelen i Trondheims nye konferansehotell Clarion Hotell & Congress ved sjøfronten midt mellom Munkholmen og Nidarosdomen.

En rekke utstillere vil ha stands i konferansehallen til Kongresshotellet under konferansen.

Harald Justnes er formann i organisasjonskomiteen og Stefan Jacobsen er formann i vitenskapelig komité.

Les mer om konferansen her