Få slutt på streiken!

Nå har vi inntrykk av at mange holder streiken i gang bare på trass. Med den opptrapping vi får på ulike områder fra mandag av er det bare et tidsspørsmål før Norge stopper. I mellomtiden rammer streiken tredjepart meget sterkt.

Mange private bedrifter og privatpersoner vil lide store tap og mange vil oppleve mye frustrasjon. Norge som samfunn taper også enormt hver eneste dag.

Alle som er ansvarlig for denne streiken må nå sette seg sammen. Dersom man ikke innen rimelig tid – og da snakker vi mer om timer enn dager – finner en frivillig løsning, er det vårt syn at regjeringen må vedta tvungen lønnsnemnd.

Vi mener at det selv i vårt samfunn skal være streikerett, men denne retten må ikke misbrukes. Nå ser vi at det er ulike tolkninger på alle sider av bordet om dette. Både arbeidstakernes organisasjoner og arbeidsgivernes organisasjoner bør gå i seg selv. Vi kan ikke leve med at Norge nå sakte, men sikkert stanses.

For enkelte forhandlere synes det viktigste nå er at man ikke taper ansikt og personlig ære. Samfunnet kan ikke akseptere at dette fortsetter.