Nye møter hos Riksmekleren

Riksmekleren innkalte partene i Oslo-oppgjøret til nye samtaler søndag klokken 15.

Samtidig meldte Aftenposten at partene i KS-oppgjøret skal møtes hos Riksmekleren senere søndag ettermiddag. Dette vil ikke KS bekrefte, men viser til Riksmekleren. Unio opplyser til NTB at det ikke har vært noen kontakt mellom partene i KS-området, og at streiken for Unios del fortsetter for fullt mandag. Fagforbundet kan heller ikke bekrefte at det skal være samtaler.

Flere kilder antydet imidlertid overfor Aftenposten at møtet kan begynne klokken 17, men at alle må komme seg til Oslo før det kan begynne. En av forhandlingslederne sier at de nå er forberedt på å jobbe gjennom natten for å finne en løsning på konflikten.

Streiken i kommunal sektor blir stadig mer merkbar. Fra mandag øker uttaket til 38.000 kommuneansatte dersom det ikke kommer til løsning før det.

I Oslo er rundt 1.100 Unio-organiserte i streik, og også YS-organiserte er i streik.

Lørdag ble streiken for vel 6.500 statsansatte avblåst etter at LO Stat og YS Stat kom til enighet om et oppgjør på rundt 4,1 prosents lønnsøkning. Unio Stat godtok ikke forslaget fra staten og er fortsatt i streik med rundt 3.500 medlemmer. (©NTB)