Bygger nytt signalbygg i Tromsø

A/S Pellerin har i samarbeid med Aspelin Ramm Eiendom AS startet byggingen av Tromsøs nye kurs og konferansehotell på Strandtorget i Tromsø sentrum. HENT er entreprenør i prosjektet.

Arkitektfirmaet Niels Torp AS har designet det nye hotellet som vil bli et flott landemerke plassert på den gamle margarinfabrikktomta ved Skarven. Arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen fra Århus er ansvarlig for interiør. Hotell kjeden Choice Nordic Hotels skal drive hotellet som vil være klart for åpning sommeren 2014.

Byggingen av hotellet skal utføres av HENT AS. Avtalen mellom partene har kommet i stand etter en omfattende felles utviklingsprosess. Sammen med byggherren og Choice har utviklingsprosessen engasjert tekniske rådgivere, arkitekter og entreprenører til å finne optimale løsninger for moderne hotelldrift. Byggearbeidene skal utføres som en totalentreprise med en kontraktsum på om lag 440 millioner kroner.

Hotellet, som vil bli på ca. 15 000 m2 fordelt på 13 etasjer, vil få en flott fasade som henvender seg mot havneområdet og Tromsøysundet og åpne for publikumsrettet bruk av Postgården med tilknytning til sentrum og ”Strandgatakvartalet”. Med en konferansesal med plass til 1000 personer vil det nye hotellet åpne for muligheter til å arrangere store arrangement som kongresser og konserter i Tromsø med en helt annen kapasitet enn tidligere. Hotellet vil ha i underkant av 300 rom og en romslig restaurant hvor både gjester og byens befolkning kan nyte atmosfære, utsikt og god mat.

- Utviklingen av prosjektet har tatt tid. Det har også gjort at vi nå med sikkerhet vet at byggverkets form, innhold og funksjon vil bidra til å utvikle Tromsø som spennende og inviterende metropol i Nord omgitt av vår fantastiske arktiske natur. Hotellet vil med Choice Nordic Hotels dyktige medarbeidere tiltrekke nye, spennende aktører til byen, sier Roar Dons i A/S Pellerin.

I utviklingsprosessen er det lagt stor vekt på å sikre energieffektive og fremtidsrettede løsninger. Både byggherren og leietakeren har lagt stor vekt på å utvikle et mest mulig klimanøytralt produkt. Det nye hotellet er bygget etter langt strengere standard enn dagen byggeforskrifter. Bygget vil tilfredsstille energimerke A, som er det strengeste kravet til energiforbruk for moderne hotell.

- Vi er både stolte å glade av å få være med å realisere dette flotte prosjektet i Tromsø. Både Tromsø regionen og landsdelen for øvrig er et av HENTs geografiske satsningsområder, sier prosjektutvikler Ole-Finn Håndlykken i HENT AS