HMS-konferanse for fjerde gang

Siden HMS konferansen ble arrangert første gang i 2009 har den vokst seg stadig større, både hva deltakere og antall samarbeidspartnere angår. Nytt av året er deltakelse også fra byggherrene.

Myndigheter, byggherrer, prosjekterende, arbeidsgivere og verneombud har en felles interesse. Derfor inviterer Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA), Arbeidstilsynet, Fellesforbundet, Arbeidsmandsforbundet, Jernbaneverket og Statens vegvesen til en felles HMS konferanse 31. oktober – 1. november 2012. Formålet er å skape en møteplass hvor deltakerne både kan øke sin kompetanse og utveksle informasjon og skape kontakter. Invitasjon sendes ut i løpet av kort tid.

– I fjor var det 120 deltakere på konferansen. Det er grunn til å tro at enda flere finner veien i år, sier administrerende direktør Jon Sandes i EBA. Han er fornøyd med at partene i næringen har takket ja til invitasjonen om å skape en felles møteplass for å styrke HMS-arbeidet i næringen.

Jon Olav Ødegaard i Jernbaneverket og Jan Erik Lien i Statens vegvesen er glade for at byggherrene i år får være med på å sette agendaen.

Bransjekontakt Arne Feragen, som har sittet i programkomiteen for Arbeidstilsynet, sier at risikohåndtering fra plan til utførelse, samhandling og kompetanse, språk og kultur preger agendaen på årets konferanse.