Storjobbene strømmer på i anlegg

Det er en usedvanlig god aktivitet i anleggsmarkedet om dagen. Bare i løpet av de siste dagene er det kommet rapporter om igangsettelse av flere kontrakter i milliardklassen.

Blant annet forsetter milliardkontraktene på E6 i Gudbrandsdalen. Det er tidligere i år gått inn på flere store kontrakter på E6. Det kommer flere. Statens vegvesen melder at første utbyggingsetappe på strekningen E6 Ringebu-Otta i snart skal i gang. Første strekning ut er Frya–Sjoa. Her skal det lyses ut to store entrepriser samt flere mindre. Mellom Frya og Sjoa skal det bygges 34 km veg i ny trasé, inkludert to lange tunneler og ca. 40 konstruksjoner. Om finansieringen går som planlagt starter byggingen i 2013. Samme år kommer utlysing av nok en gigantjobb på den samme strekningen.

Nylig ble det også kjent at politikerne har gitt grønt lys for bygging av Hålogalandsbrua. Den vil med sine 1533 meter bli en av landets største bruer, og vil gi kjempekontrakter til anleggsnæringen. Estimert kostnadsramme er på ca 2,5 milliarder kroner. Anleggstart vil bli allerede i høst.

I tillegg kommer flere både store og mindre jobber i regi av både Statens vegvesen, Jernbaneverket, Statnett med flere. Anleggsnæringen er derfor inne i en av sine mest aktive perioder på veldig lenge, og oppdragsmengden ser ikke ut til å minke fremover. Byggenæringen står klar til å utføre oppgavene. Mange store prosjekter kan også åpne for flere spennende konstellasjoner, samt at utenlandske konsern garantert også vil være interessert i de omfattende og kompliserte oppgavene som skal løses fremover. Anleggsnæringen er inne i en meget spennende periode.