Nytt byks fremover for byggevaresalget

Salget til byggevareindustrien gjorde et nytt byks fremover. Økningen var på 12,3 prosent justert for prisstigning for april måned sammenlignet med samme måned i fjor.

– Vi er godt fornøyd med den videre veksten inn i 2012 etter den ekstremt gode starten på året. Stemningen ute i bedriftene er god, og fjorårets april var også en god måned for bransjen, kommenterer Øyvind Skarholdt, adm. direktør i bransjeorganisasjonen Byggevareindustrien som hver måned utarbeider innenlandsk salgsstatistikk.

Etter årets fire første måneder viser statistikken en vekst på 15,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Generelt ligger salget hittil i år syv prosnet over det som var gjennomsnittlig forventning ute i medlemsbedriftene, fremholder en fornøyd Skarholt som igjen må slå fast at Norge er annerledeslandet sammenlignet med det øvrige Europa.

Medlemsbedriftenes eksport etter første kvartal er uendret sammenlignet med samme periode i fjor. Importen derimot har falt sammenlignet med første kvartal i fjor. Men selv om importen totalt har gått noe ned, registreres en økning fra naboland og nærliggende land som Sverige, Danmark, Polen og Tyskland i tillegg til de baltiske stater.