Husk De 100 største

Hvert eneste år i flere årtier har Byggeindustrien presentert en liste over De 100 største i bygg og anlegg. Nå nærmer presentasjonen av tallene for 2011 seg.

Derfor er det viktig at alle virksomheter som passer inn i kategoriene leverer sine tall. Denne oversikten er blitt en stadig viktigere måte å presentere nivået på de viktigste virksomhetene innen bygg og anlegg på, både når det gjelder omsetning og resultater. Oversikten gir en god pekepinn på soliditeten i virksomheten, og kort og godt hvordan det står til med aktørene i byggenæringen.

Det er selvsagt også en vennskapelig kamp mellom bedriftene om å komme høyere opp på listene enn konkurrentene, samt å gjøre det bedre enn tidligere år.

Vi har historiske tall langt tilbake i tid, noe som stadig blir benyttet av skribenter som skal skrive om utviklingen innen den norske byggenæringen. I de historiske oversiktene kan man også se an hvor det der blitt av mange av virksomhetene i næringen. En rekke har forsvunnet på veien, mens andre er blitt kjøpt opp og lever videre under andre navn.

På bygg.no ligger det også en oversikt over tallene siden 1993. Her finner du den oversikten.

De 100 største utarbeides i tett samarbeid med Prognosesenteret. Det er fortsatt mulig å bli med i oversikten, men det begynner å haste. Fristen for innlevering er 31. mai, men den kan evt. forlenges med noen dager på forespørsel. Skulle du ikke allerede ha fått skjemaet og sendt inne dine tall, kan du henvende deg til Kjell Senneset (ks@prognosesenteret.no) (tlf 48 20 73 91) så får du tilsendt skjema.

Oversikten gjelder bygg og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten.

Oversikten publiseres i Byggeindustrien nr 10, som kommer ut 28. juni.