Isachsen Gruppen tildelt Vox-midler

Isachsen Gruppen har fått tildelt Vox-midler gjennom Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA).

Ved konsernets hovedkontor i Solbergelva er HR-sjef Pål Høiback i full gang med planleggingen av hvordan midlene skal brukes.

- Vi er svært takknemlige for tildelingen. Målrettet opplæring tilpasset arbeidsoppgavene til den enkelte ansatte er høyt prioritert i Isachsen Gruppen – bevilgningen fra Vox gjør oss i stand til å forsere dette arbeidet ytterligere.

Gruppens utenlandske ansatte, de som i forveien har en grunnleggende språkforståelse men som samtidig har behov for å styrke basisferdighetene i lesing og skriving, er en naturlig målgruppe for avsetningen av midlene.

HR-avdelingens Kjell Rune Grønseth ser frem til å konvertere BKA-midler til målrettede, interne opplæringstiltak.

- Som mange andre i bransjen har også Isachsen Gruppen en multinasjonal ansatteprofil. Som et eksempel kan nevnes vårt datterselskap Eiker Grønt, som har ikke mindre enn 10 ulike nasjonaliteter i arbeidsstyrken. God kommunikasjon på tvers av nasjonalitet og funksjon styrker prosjekt – og rutineforståelse, og bidrar til både økt trivsel og økt sikkerhet på arbeidsplassen. Og god kommunikasjon starter med gode basisferdigheter, poengterer Grønseth.

Foruten kursing i basisferdigheter for bedriftens utenlandske ansatte vil HR-avdelingen bruke Vox-midlene til å utvikle et kurs for konsernets grunnarbeidere. Kurset vil ta sikte på å øke grunnarbeidernes basiskunnskap i regning og data, bl.a. innenfor området anleggsstikning.

Folkeuniversitetet er Isachsen Gruppens foretrukne partner for den praktiske tilretteleggingen og gjennomføringen av de enkelte ansatte-kurs. Leder Prosjekt og Oppdrag i Folkeuniversitetet Sør-Øst, Jan Evensen, mener hovedoppgaven til en opplæringstilbyder i et BKA kurs nettopp er å være tilrettelegger for bedriften.

- Det er flere måter å organisere kurs på, men på generelt grunnlag anbefaler jeg at kurset skal foregå in-house på den enkelte bedrift, samt at opplæringen skal være lagt opp i ukentlige intervaller og at den skal foregå – helt eller delvis, i arbeidstiden.

Et godt BKA-prosjekt forutsetter god forankring i ledelsen, understreker Evensen.

- Bedriften må ha en klar og uttalt retning for hva de ønsker oppnå med kurset. Jeg opplever Isachsen Gruppen som en handlingsorientert bedrift, med tydelige planer både for gjennomføring og videre oppfølging, avslutter Jan Evensen.