Etterlengtet prosjekt

Få veiprosjketer er så etterlengtet og samfunnsøkonomisk gunstige som strekningen rv7 Sokna-Ørgenvika. (Se bildekarusell)

Veidekke bygger bru for jernbanen

Statens vegvesen skrev 23. februar 202 kontrakt med Veidekke Entreprenør AS om omlegging av Bergensbanen og bygging av bru over ny rv. 7 ved Øvergård. Omleggingen, som  bidrar til Bergensbanens forkortelse med vel 17 meter, har en kontraktssum på 43,4 mill. kr. eks. avgift., Nytt spor skal tas i bruk i  løpet av oktober 2012.

Det eksisterte konkrete planer for gjennomføring av prosjektet allerede på 1970-tallet, men nå er man altså godt i gang med byggingen.

Det er mange som ser frem til å korte ned kjøretiden mellom øst mot vest med rundt 20 minutter.

Det er Hæhre Entreprenør som er entreprenør for prosjektet på 17 kilometer, som for det meste går i jomfruelig terreng.

De startet høsten 2011 opp arbeidet med å bygge ny riksveg fra jernbanekryssingen nord for Sokna i Ringerike kommune til Ørgenvika i Krødsherad kommune. Entreprisesummen er på vel 727 millioner kr. Målet er at den nye strekningen senest skal åpne 1. juli 2014.

Prosjektleder Erik Furuseth i Statens vegvesen forteller at de ligger godt an til å nå denne målsetningen.

- Det har så langt ikke dukket opp noen overraskelser i arbeidene, og fremdriften går i henhold til planen, sier Furuseth.

Hæhre Entreprenør har drift på store deler av den 17 km lange strekningen, som blant annet består av to tunneler, Rallerudtunnelen (2,8 km) og Ørgenviktunnelen (3,7 km). Det er full drift i begge disse. Rallerudtunnelen vil ha gjennomslag en gang i løpet av sommeren, mens Ørgenviktunnelen vil ha gjennomslag til jul. I tillegg skal det bygges flere broer.

- Totalt vil vi flytte på 1 million kubikkmeter masser i prosjektet, sier prosjektleder Trond Simensrud i Hæhre Entreprenør.

Entreprenøren har per i dag 70 større maskiner i drift på strekningen, og rundt 140 personer er med på å bygge veien. Arbeidene skjer på to skift, så fremdriften er god.

I prosjektet inngår også etablering av miljøgate i Sokna sentrum og ombygging av kryssene i Noresund og på Hamremoen.

Nye riksveg 7 får en veibredde på ti meter, med bred midtmerking. Ca. seks kilometer av strekningen vil få forbikjøringsfelt, og der vil det bli montert rekkverk mellom kjøreretningene.

Prosjektet har en totalkostnad på ca 1,56 milliarder kroner (fordelt 48/52 stat/bompenger).

Byggeindustrien kommer tilbake med mer fra prosjektet i vår neste utgave.

Se kort filmsnutt fra prosjektet her

Se webkamera fra prosjektet her
Se hvordan strekningen blir her