500 kilometer ny asfalt i Nord-Norge

Statens vegvesen skal på vegne av staten og fylkeskommunene asfaltere henholdsvis 500 km riks- og fylkesveger for til sammen 458 millioner kroner i Nord-Norge i år.

Det vil komme ytterligere dekkelegging på utbyggings-/ombyggingsprosjektene. Gjennom kontraktene som nå er inngått blir det i løpet av asfaltsesongen lagt ut 334 850 tonn asfalt i Nordland, Troms og Finnmark, melder vegvesen.no.

Asfalt på riksveger i Nord-Norge
På riksvegnettet i de tre nordligste fylkene vil det legges dekke for 160 millioner kr på totalt 172 km.

På fylkesvegnettet vil vegdekkene i:
- Nordland vedlikeholdes for 52,0 millioner kroner. I tillegg skal det legges asfalt for 112 millioner kroner i forbindelse med investerings og anleggsvirksomhet. Totalt vil det bli lagt nye dekker på 238 km fylkesveg.

- Troms skal vegdekkene vedlikeholdes for 81,5 millioner kroner. I tillegg skal det legges asfalt for 21,2 millioner kroner i forbindelse med investerings og anleggsvirksomhet. Totalt vil det bli lagt nye dekker på 67 km fylkesveg.

- Finnmark skal dekkene vedlikeholdes for 26,3 millioner kroner. Totalt vil det bli lagt nye dekker på 22 km fylkesveg.

Entreprenører
Lemminkäinen (69,9%), Nordasfalt (20,5%) og Veidekke industri (9,6%), vil stå for gjennomføringen av de 20 kontraktene. Lemminkäinen er den klart største med ansvaret for 10 kontrakter.

Dekkelegging
Oppstart på dekkeleggingen er avhengig av vær og temperatur. Det forventes oppstart i de sørlige delene av regionen i månedsskiftet mai/juni, og dekkelegginga vil pågå fram til midten av september. Orientering om dekkelegging til publikum skjer via Vegtrafikksentralen (telefon 175) som fortløpende orienterer trafikantene om arbeider som påvirker framkommeligheten.