Fortsatt full gass

Store deler av norsk næringsliv går bedre enn noen gang. Derfor gjør ikke finansminister Sigmund Johnsen de store grepene i revidert nasjonalbudsjett. Bruken av oljepenger kuttes med seks milliarder i forhold til vedtatt statsbudsjett. Det gjør man i forvisning om at mange andre av statens inntekter øker. Skulle det oppstå en dramatisk situasjon gjennom en ny finanskrise, har regjeringen en velfylt verktøykasse.

– Norsk økonomi har klart seg godt etter tilbakeslaget under finanskrisen. Med regjeringens forslag til revidert budsjett legger vi til rette for at den gode utviklingen i norsk økonomi kan fortsette, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap).

Forslaget til revidert budsjett for 2012 vil framstå som noe mer ekspansivt enn det opprinnelig vedtatte budsjettet, mener regjeringen. Man anslår at budsjettet vil gi en positiv etterspørselsimpuls i år på trekvart prosentenhet.

Ellers er det grunn til å merke seg at finansministeren spår en lavere lønnsvekst enn det som tidligere er antydet. Da finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) la fram statsbudsjettet for 2012 i oktober i fjor, tippet regjeringen på at årets lønnsvekst ville bli 4 prosent. Nå er anslaget 3,75 prosent.

Mange i samfunnet hyler selvsagt etter mer penger fra staten. For vår del er v i nå mest opptatt av hvordan vi bruker skattepengene. På dette området har vi et enormt forbedringspotensial.