Doosan høydepunkter

Den nye Doosan dumperen DA40 og beltegraveren DX300 er blant høydepunktene på Doosan Bobcats Vei og Anlegg stand.

- DX300 maskinen vi har her er den andre maskinen vi har fått til Norge og den er solgt til Nydals Maskinstasjon i Harstad, sier Paul Håkon Endresen, salgssjef for Doosan Bobcat i Rosendal Maskin.

Ny steg3B motor og ny førerhytte med økt kjørekomfort, bedre siktflate og mindre støy er ifølge Endresen viktige stikkord om den nye maskinen.

- Responsen på disse maskinene har vært veldig gode. Det er foreløpig en veldig fersk maskin, men vi har solgt det vi har fått inn av den, sier han.

Doosan Bobcats salgssjef er også stolt over at de får vist frem den splitter nye Doosan dumperen DA40 under Vei og Anlegg.

- Denne maskinen har mellomlandet her før den skal videre til Filippinene. Per dags dato har vi ikke solgt noen av denne, men vi har solgt flere av DA30 og vi vet vi kommer til å selge mye også av DA40, sier Endresen.

Han trekker frem at den nye dumperen kommer med ny Scania motor med betydelig bedre trekkraft. Den kommer også med åtte trinns ZF girkasse.

- DA40 har vært på testkjøring i 2500 timer i Norge og tilbakemeldingen fra førerne har vært meget gode, sier Endresen og legger til at drivstofforbruket er betydelig redusert og støynivået i hytta er mye lavere.