To viktige Dynapac-nyheter

På Atlas Copcos Vei og Anlegg stand finner du blant annet to store nyheter fra Dynapac.

- Den nye beltegående utleggeren F5CS og den hjulgående utleggeren SD2500WS er to viktige nyheter for oss. Dette er maskiner vi har stor tro på i det norske markedet, sier John Espen Bokle, salgsingeniør i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Tre nye utleggere

Dynapac introduserte nylig tre nye hjuldrevne asfaltutleggere med en arbeidsbredde fra 2 til 9 m. Serien omfatter F2500W, en konvensjonell styrt utlegger, samt SD2500W og SD2500WS, to PLC styrte utleggere som er laget med tanke på asfaltentreprenører og utleiefirmaer verden over. Alle tre utleggerne drives av vannavkjølte Cummins QSB 6.7 dieselmotorer.

Nye funksjoner

Dynapac introduserer et stort antall funksjoner i de nye F- og SD-seriene. Funksjonene skal ifølge Dynapac sikre bedre førerkomfort og maksimere utleggernes servicevennlighet. Disse nye funksjonene i SD-utleggerserien innbefatter en hydraulisk skyvbar operatørplattform, et integrert nivelleringssytem og et nytt hydraulisk konsept som kombinerer presis håndtering med et intelligent framdriftsystem.

Høy trekkraft

Dynapac har lagt mye arbeid i å ha det et moderne drivkonsept. Bakhjulsdriften til SD-utleggerne er utstyrt med effektive variable pumper for å sikre en høyt dreiemoment og trekkraft til alle bruksområder. En annen nyvinning er AddTraxxion-konseptet for forhjulsdrift.

Ergonomi

Man kan oppnå høy kvalitetsutlegging ved å optimalisere ergonomien. Dette sikres ved en design som gir operatøren muligheten til å ha full og kontinuerlig oversikt over driften og også komfortabel tilgang til betjeningselementene. Maskinene kjennetegnes ved full oversikt over alle arbeidsområder (beholder, mateskrue og screed) under drift, skriver Dynapac i en pressemelding.

Kontrollpanel

Det nye kontrollpanelet gir operatørene den informasjonen de behøver. Alle instrumentene vises tydelig - turtall, drivstoff, spenning, antall timer, og mer. På SD-serien har operatøren også en 6,5 tommers fargeskjerm og han kan enkelt bytte mellom ulike menyer.

Økomodus

Et viktig trekk fra Dynapac er beslutningen om å utstyre motorene med økomodus, som produserer mindre støy, særlig ved operatørplattformen. Støyen reduseres også ved bruk av en hydraulisk drevet, temperaturkontrollert kjølevifte, som bare fungerer når det trengs. Denne separate kjøleviftestyringen bidrar til å minimere drivstofforbruket.

Ny beltegående

Dynapac beskriver den nye beltegående utleggeren F5CS som en kompakt, kraftfull og pålitelig maskin. Maskinen har en utleggingskapasitet på hele 300 t/time og den har en maksimal arbeidsbredde på 3,10 meter.

Fleksibel

Dens fleksibilitet når det gjelder arbeidsbredde og materialfylleegenskaper gjør denne maskinen til den perfekte partneren for mange ulike arbeidsoppdrag som for eksempel sykkelstier, gangstier, reparasjonsarbeid, kanalsider, parkeringshus, landskapsforming og sportsområder, skriver Dynapac i en pressemelding

Kraftig motor

F5CS er utstyrt med en TCD 2011L03 DEUTZ-motor med maks effekt på 45 kW ved 2 300 rpm. Maskinen har en lastekapasitet på fem tonn og oppfyller de nyeste miljø- og utslippskravene.

Førerplassen er utstyrt med ryggstøtte som gir komfort og sikkerhet under drift. Gulvet på førerplassen er utstyrt med sklisikkert belegg.

Under har Dynapac samlet noe nøkkelinformasjon om F5CS:

- Kraftig motor med en maksimumseffekt på 45 kW ved 2 300 rpm

- De to mateskruene drives uavhengig, de er reversible og hastigheten kontrolleres proporsjonalt

- Lavt støynivå grunnet forbedret lydisolering

- Matebeltene har uavhengig drift, er reversible og hastigheten kontrolleres med av/på brytere

- Begge mateskruene styres av ultrasoniske følere

- Bedre vektfordeling for sterkere trekkrefter

- Større oljekjøler for lavere hydraulisk oljetemperatur