Fare for streik i spedisjon og havn

Alt fra polvarer til toalettpapir kan bli mangelvare dersom det ikke blir enighet i meklingen for LO-organiserte i spedisjon og ved havnene innen søndag.

Over 1.100 organiserte i Norsk Transportarbeiderforbund ansatt i Schenker, DHL, Tollpost-Globe, UPS og ved havnene i Oslo, Bergen, Kristiansand og Mosjøen går ut i streik dersom meklingen med Logistikk- og Transportindustriens Landsforening ikke fører fram.

Fristen for å bli enige er midnatt natt til søndag. En eventuell streik vil ramme distribusjon av alle typer forbruksvarer bortsett fra mat og de fleste andre dagligvarer.

– Utkjøring av alt fra polvarer, sykler, klær og toalettpapir vil bli rammet. Ved havnene er det i første omgang eksport som vil bli rammet, men ganske raskt vil også importstans merkes blant folk flest. Det handler om alt fra tannbørster til traktorer, sier kommunikasjonsansvarlig Bjørn Sandnes i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

I tillegg til lønnskrav handler meklingen om prinsipielle spørsmål, blant annet tolking og rammer for tariffavtalen opp mot internasjonale bestemmelse for havnearbeidere.