Samarbeider om jord til takhager

ZinCo Norge AS og Grønn Vekst har inngått samarbeid om produksjon av jord til takhager, sedum og øvrige grønne tak.

Samarbeidet sikrer gode løsninger med høy kvalitet for anlegning av grønne tak, og innebærer at kundene kan anskaffe jorden til en fornuftig pris og med et miljømessig fortrinn, heter det i en pressemelding fra ZinCo.

Jorden vil bli produsert i nærheten av de største norske byene, noe som sikrer kort transport og hurtig levering.

– Vi er utrolig fornøyd med at vi sammen med Grønn Vekst nå kan levere den beste kvalitet på jord til grønne tak, og attpåtil produsere den lokalt, sier Tim Fosvold, landskapsingeniør i ZinCo.

Jorden som blir produsert er et steg videre i gjenvinningsøyemed. Hovedkomponentene i jorden består nemlig av gjenbrukte materialer, så som teglstein og kompostert park- og hageavfall. Dette sikrer en bærekraftig fremstilt jord, som samtidig tilfredsstiller de strenge krav til kvalitet i et grøntanlegg – på taket.

Måten jorden teknisk er satt sammen sørger for at vann og næring gjøres tilgjengelig for plantene, også i tørre perioder. Samtidig sikrer den nedknuste teglsteinen luft til plantene og god drenering av overflødig vann.

– Samarbeidet med ZinCo underbygger Grønn Vekst sin strategi med fokus på leveranser av kvalitetsprodukter til det norske markedet, sier direktør Bernd Keller i Grønn Vekst.