Store på småmaskiner

Pon Equipment har lykkes meget godt med storsatsingen på småmaskiner. Hver femte solgte maskin under ti tonn i Norge er nå en Cat-maskin.

- På småmaskiner under ti tonn hadde vi en markedsandel på 20,4 prosent i første kvartal. Vi lå også over 19 prosent i 2011, så førstekvartalstallene er egentlig bare fortsettelsen av en positiv trend, sier Ole Petter Holene, salgsdirektør for småmaskiner i Pon Equipment.

Vil ta Hymax

Pon Equipment har grunn til å være fornøyd med resultatene de har oppnådd med småmaskinene de siste årene. Da Cat-leverandøren bestemte seg for å satse stort på småmaskiner i 2009 hadde de en markedsandel på rundt seks prosent. Året etter greide de å ta 11,5 prosent av markedet og i fjor tok altså Cats småmaskiner en markedsandel på over 19 prosent .

- På minigravere var vi ubestridt nummer to i fjor. Hymax med sine Kubota maskiner var fortsatt størst, men vi var nesten dobbelt så store som neste mann som var Volvo. Vi er fornøyde med å ligge rundt 20 prosent, men målet er selvsagt å ta Hymax, sier Holene.

- Vi har lykkes fordi…..

Ole Petter Holene, som i sin tid fikk ansvaret for Pon Equipments storsatsing på småmaskiner, mener de har lykkes fordi de har veldig gode maskiner som de har turt å satse skikkelig på. Det har også vært viktig for Pon at de hele veien har hatt Caterpillar i ryggen.

- Vi bestemte oss for at vi skulle ha priser på nivå med de største konkurrentene og vi har hatt en organisasjon som har vært giret for en slik satsing. Vi har vært offensive med markedsføringen og ikke minst har vi pumpet småmaskinene ut på demo. Det betyr også mye at Pon Rental begynner å få veldig mange fornøyde kunder som gjerne leier først og kommer og kjøper etterpå, sier Holene.

Store på små hjullastere

Pon Equipment har ikke bare gjort det skarpt med sine minigravere de siste årene. Hjullastere fra 60-80 hestekrefter, det vil si 5-8 tonn, kommer også inn under kategorien småmaskiner. Der hadde Pon Equipment en markedsandel på hele 38 prosent i fjor.

- Vi fikk veldig gode maskiner fra 5-8 tonn i 2008 og har lykkes godt med salget vårt. I klassen 10-15 tonn har vi hatt en litt utdatert portefølje med hjullastere, men den kommer helt ny nå. Vi har Nord-Europa premiere på disse på Vei og Anlegg og den første i Europa vil bli levert til Brødrene Halle AS, opplyser Holene.