Vant egen hageparsell i Bjørvika

Ingrid Lønningdal fra Oslo er en av 100 heldige vinnere av gratis hageparsell i Bjørvika. Nesten 3800 personer konkurrerte om hageflekkene.

˗ At jeg skulle bli parsellhageeier, i konkurranse med 3780 søkere, hadde jeg aldri trodd. Jeg er veldig glad og overrasket, sier Ingrid Lønningdal.

Torsdag denne uken fikk hun beskjed av Bjørvika Utvikling AS om at hun var en av 100 som fikk tildelt en liten hageflekk, i det som i dag er en røff øy midt i et anleggsområde med veier, togspor og luftetårn for senketunnel Oslo.

Bjørvika Utvikling AS inviterte for kort tid siden Oslos beboere til å melde seg på konkurransen om 100 små hageparseller, og responsen har vært overveldende.

Prosjektet er kalt Herligheten Hagelag og er er grønt økologisk initiativ om urban matproduksjon.

Kriteriene for å delta var at man måtte bo i Oslo og ikke ha hage eller parsell fra før.

Ingrid Lønningdal bor på Vålerenga og roser initiativet fra Bjørvika Utvikling:

˗ Det er jo absolutt behov for et slikt tilbud i byen, når det er over ti års ventetid på å få tildelt kolonihage, sier hun.

Lønningdal, som er billedkunster, er en ivrig hobbydyrker, men har begrenset plass i sin leilighet.

˗ Jeg har store tomatplanter i vinduskarmen, og dyrker også agurker som tar stor plass. Det er ikke akkurat optimale forhold, så jeg ser virkelig frem til å få min egen lille hageflekk hvor jeg kan ta denne interessen et hakk videre, sier hun.

Hun planlegger å dyrke både rødbeter, poteter og rabarbra i den nye «hagen», men vil bestemme dette nærmere når hun har fått sett nærmere på parsellen.

Hun gleder seg også til å bli kjent med Bjørvika-området på en ny måte, etter at hun selv har jobbet med flere kunstprosjekter i forbindelse med den pågående utbyggingen.

Bjørvika Utvikling stiller med infrastruktur som pallekarmer, fiberduk, jord, vann og fellesplass. Parsellene vil være på plass til søndag 13. mai, mens opparbeiding av noe fellesfasiliteter planlegges som dugnad i etterkant av etableringen.

Midlertidig i tre år
Herligheten Hagelag er et tidsbegrenset tilbud. Slik planen i Bjørvika ser ut i dag kan parsellhagen bli på stedet i tre år, opplyser Bjørvika Utvikling

Les mer om prosjektet her.

Antall hageparseller ble helt på tampen økt fra 50 til 100, opplyser prosjektleder Anne Beate Hovind i Bjørvika Utvikling AS. Årsaken er den store responsen fra publikum, samt at man fikk garanti fra sponsorer.