Fra 0 til 100 på tre år

Hymax opplever stor salgssuksess med minilasterne fra Giant. Målsettingen er å runde 100 solgte maskiner i året.

- Vi har hatt dette agenturet i cirka to år og hittil i år har vi solgt 45 maskiner. Målsettingen er å selge 60 maskiner i 2012. Vi ligger med andre ord godt i rute, sier salgssjef Frode Andersen.

Stig Hågensen, produktsjef for Giant, har god tro på at de kan runde 100 solgte maskiner allerede tre år etter at de tok over agenturet.

- Disse maskinene begynner å få skikkelig fotfeste hos utleieselskapene. Får vi med oss utleierne på en skikkelig turnover av maskinparken er det fullt mulig å selge 100 Giant maskiner i året, sier Hågensen.

Frode Andersen mener de har vært heldige med tidspunktet de gikk inn i markedet med disse maskinene og han roser salgssamarbeidspartnerne de har knyttet til seg innen landbrukssegmentet. Hymax sin salgssjef tror også mye av suksessen ligger i at kundene har sett at dette er kvalitetsmaskiner.

- En av grunnene til at vi begynte med disse maskinene er at de har Kubota motor. Vi vet hva disse motorene står for av kvalitet. Jeg vil også trekke frem fabrikken som er veldig fleksibel når det kommer til endringer og forslag til løsninger tilpasset norske forhold. Maskinene har også et kjempeutvalg av tilbehør, sier Andersen.