Store nyheter fra Komatsu

Komatsus helt nye 50-tonns gravemaskin og 40-tonns dumper er bokstavelig talt blant de store nyhetene på Hesselberg Maskins Vei og Anlegg stand.

- Vi er litt stolte over at vi får muligheten til å vise frem disse store maskinene på messen. Både PC490 og HM400 er rykende ferske og kom til landet rett før messen, sier salgs- og markedsdirektør Thomas Edvardsen.

PC490 er en ny modell i Komatsus Strek 10 serie som kommer med ny Steg 3B motor med dieselpartikkel. En av hovednyhetene med den nye serien er Komatsus nye hydraulikkstyresystem.

- Hydraulikken jobber slik at motorturtallet endres avhengig av vinklingen på pumpene. Det vil si at når man ikke trenger hydraulikkraft så går turtallet på motoren ned og det medfører igjen at man bruker mindre diesel, forklarer Edvardsen.

- I brosjyren til PC490 står det at maskinen skal bruke fem prosent mindre drivstoff, men erfaringstallene viser faktisk at den gjennomsnittlige drivstoffreduksjonen på de nye modellene ligger mellom 12-15 prosent, fortsetter han.

Hesselberg Maskin kommer nå til å bruke Komatsus Komtrax teknologi til å registrere drivstofforbruket til maskinene de selger i Norge.

- Hvis de som har kjøpt maskinene tillater det vil vi bruke erfaringstallene som salgsargumentasjon overfor nye kunder, forteller Edvardsen.

Komatsus rykende ferske 40 tonns dumper HM400 er også på plass på Hellerudsletta. Tidligere har Komatsu også lansert 30 tonneren HM300 i den nye Strek 3 serien dumpere med ny Steg 3B motor.

- Noe av det mest spennende med de nye dumperne er første inntrykket. Designmessig har den blitt mye mer sexy enn den gamle modellen, mener Edvardsen. Ifølge Hesselberg Maskins salgs- og markedssjef er dieselforbruket til den nye 40 tonns dumperen redusert med opp mot 12 prosent samtidig som tonnasjen i kassa er økt fra 36 til 40 tonn.

- Dumperen har også det nye traction control systemet som sikrer et meget godt veigrep. Kunder som har testet dette nye systemet på 300 dumperen skamroser det, sier Edvardsen og legger til at førerkomforten i hytta også er løftet opp til et meget høyt nivå.