Pluss for Skanska

Resultatet for Skanskas samlede virksomhet i Norge i første kvartal endte på 49 millioner kroner, mot -28 millioner kroner for tilsvarende periode i 2011.

Resultatet fordeler seg med 18 mill. for entreprenøren Skanska Norge og 31 mill. for boligutviklingsvirksomheten.

Den samlede omsetningen i selskapene endte på 3.2 milliarder kroner, som er 900 millioner høyere enn fjoråret.

Entreprenøren Skanska Norge
Entreprenørvirksomheten i Skanska Norge med datterselskaper nådde en omsetning på 2,9 milliarder, og et resultat før skatt på 18 mill. kroner i første kvartal 2012. Tilsvarende resultat i første kvartal 2011 var -31 mill. kroner.

- Vi er glade for at de tunge tapsprosjektene som har preget de siste seks kvartalene nå synes å være under kontroll og vi kan se tegn til lønnsom vekst i vår bygg- og anleggsvirksomhet sier Anders Danielsson, administrerende direktør i Skanska Norge.

Antall fraværsskader pr. million arbeidstimer (H1-verdi) endte på 2.8 for første kvartal 2011, en betydelig reduksjon fra 7.0 for samme periode i 2011, innføringen av obligatorisk øyevern og hansker er en viktig forklaring på nedgangen.

På samme tid er sykefraværet gått ned fra 5.8 % i 1.kvartal 2011 til 4.8 % i 1.kvartal i år.

Selskapet har inngått kontrakter for ca 1.9 milliarder kroner i første kvartal. Ved utgangen av kvartalet var den totale ordrereserven til selskapet på 12.3 milliarder kroner mens ordrereserven var 13.4 mrd kroner pr. 31.12.2011 og 8.9 mrd. kroner på samme tid i fjor.

- Vi har sterkt fokus på lønnsom vekst og mener nå at retningen vi utvikler oss i er rett, selv om ordreinngangen er lavere enn produksjon i 1.kvartal, sier Anders Danielsson, som ellers er fornøyd med å kunne levere sitt første kvartal som Skanska Norge sjef med positivt fortegn.

Markedet for boliger rundt de store byene og anleggsmarkedet generelt ser fortsatt lovende ut, avslutter Danielsson.

Boligutvikling
Boligutviklingsvirksomheten i Norge leverer et første kvartal i henhold til plan. Boligmarkedet var godt i årets tre første måneder, det var mange kunder på visningene og vi har solgt som forventet.

- Vi forventer stabilisering eller svak økning i prisnivået i Oslo, Bergen og Stavanger fremover. Vi vil fortsette med å fokusere på kundene gjennom 10 års reklamasjonsrett på våre boliger, og forventer fortsatt god etterspørsel i inneværende år, heter det i en melding fra selskapet.

1) Alle tall og kommentarer ihht segmentregnskapet
2) Skanska Norge AS med datterselskaper