Gode år for veggsager

De siste tre årene har Husqvarna Construction Products solgt over 100 veggsager.

- Det har vært tre morsomme år for oss som jobber med salg av disse sagene og vi er helt sikre på at det skal mange flere slike maskiner ut i markedet de neste årene, sir Arne Tønsberg i Husqvarna Construction Products, som er på plass på Vei og Anlegg messen.

Veggsagene, som blant annet brukes til å skjære ut vindus- og døråpninger, har ifølge Tønsberg blitt et must for de fleste proffe betongsagere.

- Veggsagene har blitt mye lettere og mer ergonomiske. Vi ser nå at salget av håndholdte sager synker fordi kunden heller foretrekker å kjøpe en veggsag. Veggsagen er en god problemløser med mye større kraft enn det en håndholdt sag har, fremholder Tønsberg.

Husqvarna har opparbeidet seg en god markedsposisjon med sine veggsager. Tønsberg mener ergonomi og vekt er viktig for kundene, men han tror Husqvarna også scorer mye på at de har en oppegående service- og ettermarkedsorganisasjon.

Tønsberg tror salget av veggsager vil øke ytterligere i årene som kommer. Han begrunner det blant annet med at det er mange eldre sager ute i markedet som nå er klare for utskifting.

- Det er fortsatt mange som kjører med hydraulikksager, men nå er det høyfrekvent elektromaskiner som gjelder, sier Tønsberg og legger til at de nye maskinene leveres med bluetooth-overføring mellom fjernkontroll og maskin.