Alpine Bau lavest på Minnesund - Brøhaug

En østerriksk entreprenør ligger best an til å få bygge dobbeltsporet jernbane og firefelts E6 mellom Minnesund og Brøhaug.

Det ble klart på en tilbudsåpning på Minnesund i dag. Det er ventet at entreprenøren som blir tildelt oppdraget starter opp anleggsarbeidene i løpet av juni.

Følgende tre entreprenører har gitt tilbud på å bygge ny firefelts E6 og dobbeltspor på Dovrebanen mellom Minnesund og Brøhaug:

Alpine Bau med en pris på 1.302.964.791,75

Veidekke Entreprenør AS med en pris på 1.496.947.008,10

Skanska Norge AS med en pris på 1.481.591.764,-

Kontrakt og samhandlingsprosess
Tilbudene skal i tiden fremover behandles av byggeledelsen i Fellesprosjektet og en intern anskaffelsesnemd. Det er ventet at tildelingen og signering av kontrakt finner sted i siste del av mai. Etter at Fellesprosjektet og entreprenøren som får oppdraget har undertegnet kontrakten, skal partene gjennom en fire ukers samhandlingsprosess. Fellesprosjektet E6-Dovrebanen regner med at byggearbeidene mellom Minnesund og Brøhaug vil starte i juni 2012. - De gode forberedelsene entreprenørene ser ut til å ha gjort, er et godt utgangspunkt for samhandlingsprosessen og den påfølgende byggefasen, sier byggeleder Kåre Nordsjø i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen.

Hva skal bygges?
Entreprenøren som får oppdraget skal blant annet bygge:

*Ca 6,3 kilometer firefelts E6 med midtdeler. I hver kjørebane vil det være en tunnel på 630 meter ved Korslund.

*Ca. 5,2 kilometer dobbeltsporet jernbane. For jernbanen inngår en 580 meter lang tunnel på Molykkja og søndre portaler av Ulvintunnelen for Dovrebanen. Denne portalsonen er på ca. 110 meter.

*En overgangsbru over E6

*To kulverter under E6 og en kulvert under Dovrebanen. Det vil også bygges en 30 meter lang trebru i Dovrebanen.

*Ca. 8,5 kilometer med lokalveg.

*Ca. 8,2 kilometer gang- og sykkelveg.

Den tredje store kontrakten
Tilbudsåpningen i dag var åpningen av den tredje og siste store kontrakten i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. Dette prosjektet har fått i oppgave å bygge firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Minnesund og Labbdalen/Kleverud. Her kan du lese om at Veidekke og Hochtief Solutions AG tidligere blitt tildelt oppdraget å bygge firefelts veg og dobbeltsporet jernbane mellom Brøhaug og Strandlykkja, mens du her kan lese mer om kontraktsinngåelsen med Hæhre Entreprenør AS om bygging av bane og veg mellom Strandlykkja og Kleverud/Labbdalen.