Oppstart på fv. 33 i høst

Statens vegvesen vil trolig starte utbyggingen på fv. 33 i Østre Toten allerede i oktober. Problemet med finansieringen er løst.

Det har vært fare for at prosjektet kunne blitt utsatt til neste år fordi behandlingen av finansieringen har blitt forsinket, melder Statens vegvesen.

Men nå har fylkeskommunen og samferdselsmyndighetene i fellesskap tatt grep. Etter all sannsynlighet vil finansieringen bli lagt frem for statsråd nå før sommeren.

- Dermed kan vegvesenet lyse ut prosjektet, med forbehold om stortingets godkjenning - og få på plass entreprenør i løpet av høsten, opplyser prosjektleder Anne Brit Moen i Statens vegvesen.

Anleggsstart kan derfor bli i oktober – og vegvesenet regner i så fall med å ha gjennomslag på Falkentunnelen i løpet av våren 2013.

Utbyggingsprosjektet på fv. 33 i Østre Toten er på totalt ni kilometer fra Skreifjella til Totenvika i Østre Toten kommune, og har en kostnadsramme på 415 millioner kroner.

Prosjektet er delt inn i to parseller; Jonsrud-Langsletta på to kilometer som inkluderer Falkentunnelen på én kilometer, og Langsletta Totenvika kirke på syv kilometer.

Den første parsellen skal etter planen være ferdig høsten 2014, og den andre parsellen skal være ferdig i 2016.

Det meste av den første delen finansieres med statlige rassikringsmidler, som allerede er bevilget av Oppland fylkeskommune.