Skrev under Setermoen-kontrakt

Forsvarsbygg har underskrevet en kontrakt med Bjørn Bygg AS om oppføring av en ny mannskapsforlegning på Setermoen.

Det er planlagt oppstart i løpet av våren. Med den nye mannskapsforlegninga vil behovet for forlegninger på Setermoen være dekket opp inne i leiren. Plasseringen sammen med de øvrige mannskapsforlegningene i Kavalerileiren gjør at alle soldatene heretter kan bo sentralt i leiren med kort vei til idrett, messe, velferd og andre tilbud. Dette er også en del av prosessen med å utvikle Artillerileiren til et mer rendyrket boområde for befal og familier.

Forlegningen skal ha 192 sengeplasser i 6-mannsrom med bad i tilknytning til hvert rom. I tillegg skal det bygges rom for ukehavende soldat, inspiserende befal, TV-stue, boder, tørkerom, pusserom og tekniske rom. Mannskapsforlegningen skal bygges i henhold til energiklasse B. Forlegningen skal etter planen kunne tas i bruk før jul neste år.

Det var fire leverandører som leverte tilbud på byggingen. Bjørn Bygg AS hadde den laveste prisen og vant konkurransen med et beløp på vel 45,5 millioner kroner.

- Med ei ny mannskapsforlegning inne i leiren blir arbeidsforholdene for soldatene mer kompakt og hensiktsmessig i Setermoen leir, sier Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.