Lei av tremorder-stempel

På fire år har eierne bak eplehageutvikleren Neptune Properties tjent 238 millioner. Nå er daglig leder lei stempelet som «tremorder». Han mener det bør koste å klage, skriver Dagens Næringsliv.

Daglig leder Lasse Røsnes i Neptune Properties er blitt upopulær blant hovedstadens villaeiere. Å tette igjen osloborgernes eplehager med moderne funkishus har satt i gang klagestorm hos Plan- og bygningsetaten, skriver Dagens Næringsliv.

Flere villaeiere har reagert på det de opplever som utbyggers rasering av vegetasjon i nabolaget. Bakgrunnen er at trær på nykjøpte tomter er blitt felt i forkant av søkeprosessen i byggesaker.

Eiendomsutvikleren er også blitt anmeldt av Plan- og bygningsetaten for påstått ulovlig vegetasjonsfjerning på en eiendom som ligger innenfor småhusplanens geografiske område. Oslo politidistrikt henla saken i august 2011. Røsnes er lei av stempelet som lovbryter.

- Vi blir fremstilt som tremordere av naboene. Men vi er ikke tremordere. De klager på at vi rydder opp i gjengrodde trær. Men nye kjøpere vil ha lys på tomten sin, sier han.

Røsnes mener at klagesystemet i Norge er for liberalt. - Plan- og bygningsetaten må bruke enorme ressurser på å besvare naboer. Selv etter at klagefristen er gått ut, blir man hørt. Et fornuftig virkemiddel for å hindre klageomfanget kan være gebyrer, sier han til avisen.

Les saken i dn.no her.