Lemminkäinen overtar konkursbo

Lemminkäinen kjøper boet til Byggekompaniet AS som gikk konkurs for to uker siden.

Byggekompaniet har siden 1973 drevet med omfattende virksomhet knyttet til hovedsaklig anleggsbetong og har i de senere årene bygget og deltatt i store vannkraftutbygginger. Hovedkraftstasjonen i Saudautbyggingen, kraftstasjonen i Blafalli – Vik (årets anlegg 2007) og senest Jøssang Kraftverk er større betongarbeider utført av Byggekompaniet de senere årene. I tillegg har de utført en rekke minikraftutbygginger og damrehabiliteringer. Omsetningen de senere årene har ligget på 80-100 millioner kroner.

Lemminkäinen Anlegg har i første omgang ansatt halvparten av de tidligere arbeidstakerne for å fullføre Eikemoutbyggingen.

- Vi har samarbeidet med Byggekompaniet i mange år og vi utfyller hverandre på en god måte. Vi ser et potensiale i kommende vannkraftutbygginger og dette er en naturlig tilvekst innen dette satsingsområdet. Anleggsbetong er et eget fag som ikke mange behersker, noe som ofte er en forutsetning for å konkurrere om sammensatte jobber, hvor både betong og tunneler inngår. På denne måten ønsker vi å fremstå som en totalleverandør innen vannkraftsegmentet, noe vi håper fremtidige utbyggere vil gi oss sjansen til å videreføre, sier Hans Olav Storkås, administrerende direktør i Lemminkäinen Anlegg.