AF ønsker å kjøpe Mesta Entreprenør

AF Gruppen har inngått en intensjonsavtale med Mesta Konsern AS med den hensikt å overta aksjene i Mesta Entreprenør AS.

Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen sier til Byggeindustrien at han håper due dilligence-prosessen er gjennomført til sommeren.

Samtalene om å kjøpe opp entreprenørdelen av Mesta har gått relativt raskt. Det var 28. mars meldingen fra Mesta kom om at Mesta Entreprenør skulle legges ned.

– Det har vært bra progresjon i samtalene, legger Rønn til.

Mesta Entreprenør AS har aktiviteter innen vei- og tunnelbygging og har 300 ansatte. I 2011 omsatte selskapet for nærmere 1,3 milliarder kroner.

Menneskelige ressurser viktigst
– Men det er ikke ordreserven som gjorde dette interessant for oss. Ettersom de planla en avvikling er det mange prosjekter som nå sluttføres uten at det er kommet inn nye jobber. Det er de menneskelige ressursene som er viktige. Mange kan forhåpentligvis mye om anleggsdrift. Vi har stor tro på anleggsmarkedet, og dette kan være med på å skaffe oss ekstra kapasitet, og ta en større del av markedet, sier Rønn.

AF Gruppens hensikt er å videreføre driften i selskapet og integrere dette i virksomhetsområdet Anlegg.

Han regner ikke med at Konkurransetilsynet vil ha noen innvendinger om samtalene om gjennomføring av kjøpet fører frem.

– Det er stor konkurranse i markedet, og Mesta Entreprenør var uansett planlagt avviklet, sier Rønn.

- Gledelig
- Mesta har tatt en strategisk beslutning om å trekke seg ut av markedet for store anleggsprosjekter. Samtidig er det viktig for Mesta at arbeidsplassene i Mesta Entreprenør blir videreført. Derfor er det gledelig at en solid og seriøs entreprenør som AF Gruppen, ønsker å kjøpe Mesta Entreprenør, sier konsernsjef Harald Rafdal i Mesta.